New blog “Perintöverotus muuttui – sateenkaariväki kaipaa osaavia lakimiehiä”

New blog by Antu Sorainen on the reform of the inheritance taxation in Finland, and the need for lawyers with a deeper knowledge on the diverse kinship situations of rainbow families, lesbians, gays and other queer groups.

 

Sateenkaariperheet ja muut epätavanomaisissa suhteissa elävät ihmiset kuten valtaosa lesboista ja homoista kaipaavat nyt päteviä juristeja auttamaan heitä testamentti- ja perintöasioissa.

Vuoden 2017 alusta voimaan tullut perintöverouudistus johtanee siihen, että yhä useammat ihmiset tekevät elinaikana yhä enemmän perintösuunnittelua. Samalla kun sateenkaariperheet ja avioliitossa elävät lesbot ja homot muuttuvat yhteiskunnassa  yhä näkyvämmiksi ja heidän lukumääränsä lisääntyy, uusi verotustilanne vaikuttaa monen muunkin mutkikkaissa läheissuhdejärjestelyissä elävän ihmisen perimys- ja vakuutusjärjestelyihin.

Vuoden 2017 alusta lähtien yli 7 000 euroa kuukaudessa ansaitsevien ansiotuloverotusta samoin kuin suurimpien perintöjen ja elinaikana annettujen lahjojen verotusta kevennettiin huomattavasti. Kuoleman johdosta lähiomaiselle tai kuolinpesälle maksettavien vakuutuskorvausten osittainen perintöverovapaus poistetaan vuoden siirtymäajan jälkeen.

 

Read more on Finnish Lawyers Association website http://www.lakimiesliitto.fi 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail